E-mail instellen op een Android-telefoon of -tablet

Voeg e-mail van Office 365 of Microsoft Exchange toe aan een Android-telefoon of -tablet.

U kunt verbinding maken met uw Office 365-e-mail of andere Microsoft Exchange-e-mail op een Android-telefoon of tablet. Wanneer u een Exchange-account instelt op uw Android-apparaat, hebt u toegang tot uw e-mail, agenda en contactpersonen en kunt u deze synchroniseren. Als u alleen e-mail wilt gebruiken, kunt u POP- (Post Office Protocol) of IMAP-e-mail (Internet Message Access Protocol) instellen op een Android-apparaat. Als u een ander apparaat hebt, raadpleegt u Telefoons en tablets instellen. Als u problemen ondervindt bij het verbinden van uw apparaat nadat u de configuratiestappen hebt uitgevoerd, raadpleegt u Wat moet ik nog meer weten? in dit artikel.

In dit artikel

Microsoft Exchange-e-mail instellen op een Android-apparaat

De naam van de Exchange ActiveSync-server zoeken

POP- of IMAP-e-mail instellen op een Android-apparaat

De instellingen van de POP- en IMAP-server zoeken

Wat moet ik nog meer weten?

Microsoft Exchange-e-mail instellen op een Android-apparaat

1. Selecteer E-mail in het menu Toepassingen. In sommige versies van Android heet deze toepassing mogelijkMail.

2. Typ uw volledige e-mailadres, bijvoorbeeld pieter-bas@contoso.com, en uw wachtwoord en klik daarna opVolgende.

3. Selecteer Exchange-account. In sommige versies van Android heet deze optie mogelijk Exchange ActiveSync.

4. Voer de volgende accountgegevens in en selecteer daarna Volgende.

• Domein\Gebruikersnaam Typ uw volledige e-mailadres in dit vak. Als Domein en Gebruikersnaamaparte vakken zijn in uw Android-versie, laat u het vak Domein leeg en typt u uw volledige e-mailadres in het vak Gebruikersnaam.

OPMERKING   In sommige versies van Android moet u de notatie domein\gebruikersnaam gebruiken. Als uw e-mailadres bijvoorbeeld pieter-bas@contoso.com is, typt u contoso.com\pieter-bas@contoso.com. Uw gebruikersnaam is uw volledige e-mailadres.

• Wachtwoord Typ het wachtwoord dat u gebruikt om toegang te krijgen tot uw account.

• Exchange Server Typ hier het adres van uw Exchange-server. Als u verbinding maakt met uw e-mail van Office 365, gebruikt u outlook.office365.com voor de servernaam. Als u niet werkt met Office 365, lees dan De naam van uw ActiveSync-server zoeken in dit artikel.

5. Zodra de telefoon de serverinstellingen heeft geverifieerd, verschijnt het scherm Accountopties. De beschikbare opties hangen af van uw versie van Android. Mogelijke opties zijn:

Frequentie voor controle op nieuwe berichten De standaardinstelling is Automatisch (push). Als u deze optie selecteert, worden e-mailberichten naar de telefoon verzonden zodra ze binnenkomen. We raden u aan deze optie alleen te selecteren als u een onbeperkt data-abonnement hebt.

Hoeveelheid om te synchroniseren Dit is de hoeveelheid e-mail die u op uw mobiele telefoon wilt bewaren. U hebt de keuze uit verschillende perioden, zoals Een dag, Drie dagen en Een week.

Stuur me een melding wanneer er e-mail binnenkomt Als u deze optie selecteert, wordt u door de mobiele telefoon gewaarschuwd wanneer u een nieuw e-mailbericht ontvangt.

Contacten van dit account synchroniseren Als u deze optie selecteert, worden uw contactpersonen gesynchroniseerd tussen uw telefoon en uw account.

6. Selecteer Volgende en typ een naam voor dit account en de naam die moet worden weergegeven wanneer u e-mail verzendt. Selecteer Gereed om het instellen van e-mail te voltooien en uw account te gaan gebruiken.

OPMERKING   Mogelijk moet u tien tot vijftien minuten wachten nadat u uw account hebt ingesteld voordat u e-mail kunt verzenden of ontvangen.

Uw Exchange Server-naam zoeken

Als uw e-mailprogramma wordt uitgevoerd op een server met Exchange ActiveSync en de servernaam niet automatisch wordt gevonden, kunt u deze opzoeken.