Gebruikte termen

Uitleg gebruikte termen

HTTP: “hypertext transfer protocol” word gebruikt tussen uw website en uw klanten zijn browser. Dit verkeer word veelal verbruikt door het bezoeken van uw website. Denk hierbij aan het laden van afbeeldingen en pagina’s

FTP: “File transfer protocol” dit is verkeer dat gebruikt wordt u bestanden (afbeeldingen, pagina’s) upload naar de server doormiddel van het ftp protocol. Vaak gebruikt u hiervoor programma’s zoals filezille en winscp.

IMAP/POP3: “Internet Message Access Protocol en Post Office Protocol 3” Beide protocollen worden gebruikt voor het ophalen van uw email. IMAP wordt vaak gebruikt voor de mailboxen als u gebruik maakt van meerdere systemen/apparaten. Hierbij blijft de email bestaan op uw hosting account. POP3 is vaak gebruikt als u één systeem gebruikt waar de email opgehaald word. De email zal tevens worden gedownload naar het systeem en daarna worden verwijderd van de server.

SMTP: “Simple Mail Transfer Protocol” Dit protocol wordt gebruikt voor het versturen van uw email. Elke email die u verstuurd via uw hosting account zal dit protocol gebruiken.