50+ prelaunch checks

50+ website lanceringscontroles om te maken in Divi / WordPress

15 okt. 2019

In de loop der jaren hebben we veel websites gebouwd en veel fouten gemaakt vóór of na de lancering, bijvoorbeeld door een URL te wijzigen of het contactformulier te testen. We hebben een lijst samengesteld om te controleren en dachten dat u er ook baat bij zou hebben. Waarom dezelfde fouten maken als wij, met deze checklist zorgt u ervoor dat u alle gebieden controleert voor een succesvolle lancering van de website.

Kopieer de lijst zelf of gebruik deze pagina om ze te bekijken.

Controles voorafgaand aan de lancering

• Alle tekst vrij van spelling en grammaticale problemen (grammarly.com)
  • Dummy-tekst wordt verwijderd of vervangen door echte tekst
  • Alle pagina's hebben inhoud en zijn relevant
  • Privacybeleid / Cookiebeleid gemaakt en gekoppeld in voettekst
  • Favicon gemaakt en correct weergegeven (realfavicongenerator.net)
  • Voettekst bevat copyrightverklaring
  • 404-pagina is gemaakt om uniek te zijn
  • Aangepaste CSS getest op CSS Lint
  • Site links al het werk en ga naar relevante pagina's
  • JavaScript is foutloos
  • Afbeeldingen hebben allemaal ALT-tekst toegevoegd
  • Zoeken en zoekresultaten werken correct (is van toepassing)

Optimalisatie

• Afbeeldingen zijn geoptimaliseerd
  • CSS wordt verkleind en gecombineerd
  • JavaScript wordt verkleind en gecombineerd (zoveel mogelijk)
  • Schakel gzip-compressie in
  • Stel afbeeldingen uit
  • Caching-plug-in geïnstalleerd (WP Fastest Cache is onze keuze)

SEO

• Paginatitels zijn uniek, beschrijvend en SEO-vriendelijk
  • H1's gebruikt voor paginatitels en slechts één H1 per pagina
  • XML sitemap is gegenereerd
  • robots.txt wordt gegenereerd
  • 301-omleidingen voor herontwerp zijn voorbereid en aanwezig
  • Open Graph-tags op de hele website

Veiligheid

• WordPress login URL is gewijzigd
  • WordPress gebruikersnaam is uniek (geen admin of gebruiker)
  • Beveiligingsplug-in geïnstalleerd (Shield is onze keuze, net als lichtgewicht)

Browser testen

• Windows / Android
  • Wordt correct weergegeven en werkt in IE11 (indien van toepassing)
  • Toont en werkt correct in Microsoft Edge
  • Toont en werkt correct in Firefox
  • Toont en werkt correct in Chrome
  • Wordt correct weergegeven en werkt in Tablet Chrome
  • Wordt correct weergegeven en werkt in Mobile Chrome
  • Toont en werkt correct bij grote resoluties

Mac / IOS

• Toont en werkt correct in Firefox
  • Toont en werkt correct in Chrome
  • Toont en werkt correct in Safari
  • Wordt correct weergegeven en werkt in Mobile Safari
  • Toont en werkt correct in Tablet Safari
  • Wordt correct weergegeven en werkt in Mobile Chrome
  • Wordt correct weergegeven en werkt in Tablet Chrome
  • Toont en werkt correct bij grote resoluties

Controle na lancering

• Website is toegankelijk voor de zoekmachines (noindex verwijderen, nofollow voor pagina's)
  • SSL-certificaten succesvol geïnstalleerd
  • Stuur alle HTTP door naar HTTPS
  • Afbeeldingen, media en links zijn allemaal de live URL
  • Voeg SPF-record toe aan DNS-records voor betere e-mailbezorging
  • Stel SMTP in om e-mailbezorging te garanderen
  • Formulieren zijn correct getest en verwerkt
  • Formulieren verzenden naar de juiste ontvanger
  • Formulieren hebben een bevestigings-URL of het bijhouden van gebeurtenissen, zodat inzendingen kunnen worden gevolgd
  • CDN instellen (CloudFlare is onze keuze en is gratis)
  • Webfonts ingesteld op productie (indien van toepassing, bijvoorbeeld als u typekit gebruikt)
  • 301-omleidingen zijn aanwezig en werken correct
  • Google Analytics en relevante analyse / tracking tools geïnstalleerd
  • Site toegevoegd aan Google Webmaster tools, sitemap verzonden en indexering aanvragen

We hopen dat de bovenstaande lijst nuttig voor u is.

Hebben we iets gemist? Geef hieronder een reactie en we kunnen dit toevoegen, dus profiteer iedereen die dit leest.

• zodat inzendingen kunnen worden gevolgd CDN instellen (CloudFla, nofollow voor pagina's) SSL-certificaten succesvol geïnstalleer, bijvoorbeeld als u typekit gebruikt) 301-omleidingen zijn aanwe, sitemap verzonden en indexering aanvragen We hopen dat de bovens, Toont en werkt correct in Firefox Toont en werkt correct in Chr, media en links zijn allemaal de live URL Voeg SPF-record toe aa