Google waarschuwing self signed certificaat

Het kan gebeuren dat er een bericht van Google komt waarin wordt aangegeven dat er een Self Signed certificaat in gebruik is. Dit bericht ziet er als volgt uit:

Google Search Console

Zelfondertekend SSL/TLS-certificaat voor https://gsmversterkers.nl/

Aan: Webmaster van https://gsmversterkers.nl/

Google heeft vastgesteld dat het SSL/TLS-certificaat dat wordt gebruikt op https://gsmversterkers.nl/, zelfondertekend is, wat betekent dat het is uitgegeven door uw server en niet door een certificeringsinstantie. Aangezien alleen certificeringsinstanties worden beschouwd als vertrouwde bronnen voor SSL/TLS-certificaten, vertrouwen de meeste browsers uw certificaat niet. Daarnaast betekent een zelfondertekend certificaat dat uw inhoud niet is geverifieerd en kan worden aangepast en dat de gegevens en het browsegedrag van uw gebruikers kunnen worden onderschept door derden. Als gevolg hiervan blokkeren veel webbrowsers de toegang tot uw site door een beveiligingswaarschuwing weer te geven wanneer gebruikers uw site willen bezoeken. Dit wordt gedaan om te voorkomen dat het browsegedrag van gebruikers wordt onderschept door derden, wat kan gebeuren op sites die niet veilig zijn.

Aanbevolen actie:

Een nieuw certificaat aanvragen

U kunt dit probleem oplossen door een nieuw speciaal SSL/TLS-certificaat aan te vragen bij een vertrouwde certificeringsinstantie. Dit certificaat moet overeenkomen met uw volledige site-URL of moet een certificaat met jokertekens zijn dat kan worden gebruikt voor meerdere subdomeinen binnen een domein.

Meer hulp nodig?

Bekijk meer informatie over problemen met SSL-certificaten.

Lees het artikel Uw site beveiligen met HTTPS in ons Helpcentrum.

Stel vragen op ons forum voor meer hulp. Vermeld daarbij het berichttype [WNC-606601].

Google geeft het advies om een nieuw certificaat te bestellen terwijl deze wel goed geïnstalleerd staat. Onze ervaring is dat de Google bot geen ondersteuning heeft voor SNI. De bot ziet niet het juiste certificaat als er meerdere websites met SSL op 1 IP adres zijn geconfigureerd. Controleer via de uitgebreide test van SSL Labs of SNI wordt gebruikt op de webserver.

U kunt deze melding dus vooralsnog negeren
  • Google Search Console Zelfondertekend SSL/TLS-certificaat