Nieuwe versie Wordpress

De afgelopen maanden is hard gewerkt aan WordPress 4.0. Inmiddels heeft de 4e beta-versie van de nieuwe WordPress-generatie het levenslicht gezien. Een dezer dagen zal de definitieve versie van WordPress 4 uitgebracht worden.

WordPress 4.0 zal een groot aantal vernieuwingen en verbeteringen bevatten. Hoewel wij het gebruik van de beta-versies van WordPress 4.0 voor een productieomgeving afraden, blikken wij graag vooruit op wat komen gaat.

Verbeterde vertaling

Tijdens de installatie van uw WordPress kunt u de taal aangeven waarin u de installatie wil doen,

deze nieuwe functie zal dan de rest van de installatie procedure in de door u gekozen taal voortzetten. Daarnaast kunt u in het dashboard van wordpress de taalinstellingen voor uw WordPress eenvoudiger beheren.

Aanpassingen aan het Media Grid & De Tekstbewerker

Wanneer u media files wil toevoegen aan bijvoorbeeld uw blogartikelen of een overzicht wil van welke media files u reeds geüpload hebt wordt dit weergegeven in een gestructureerd overzicht. In eerdere versies werd het bestaande overzicht door veel gebruikers als chaotisch gezien.

Embedded media

Omdat het gebruik van media in website’s nog steeds groeit, is het in WordPress makkelijker gemaakt om media aan uw pagina’s toe te voegen. Het is nu onder andere mogelijk om playlists van Youtube op uw WordPress-pagina’s weer te geven. Daarnaast is er ondersteuning voor externe media van onder andere TED Talks, Issuu en Mixcloud.

De tekstbewerker

De grootste ergernis bij het schrijven van WordPress blogs was het voortdurend naar boven moeten scrollen om menu-items aan te klikken. In WordPress 4.0 is dit verleden tijd en is de menubalk altijd zichtbaar, zodat u altijd makkelijker de menu items kunt aanroepen.

Ook heeft de plugin installatie pagina een user interface update gekregen. In de nieuwe variant worden populaire plugins & gesponsorde plugins weergegeven in een helder en gestructureerd overzicht.

Vooralsnog is er alleen een beta-versie beschikbaar van WordPress 4.0. Een beta-uitvoering is niet bedoeld voor een productieomgeving omdat niet gegarandeerd kan worden dat deze versie vrij van fouten is. Mocht u besluiten uw WordPress-installatie te upgraden, zorg dan altijd voor een goede backup van zowel uw bestanden en database.

  • 27 gebruikers vonden dit artikel nuttig
Was dit antwoord nuttig?

Gerelateerde artikelen

Maak Wordpress veiliger..

Verbeter de veiligheid van WordPress Wordpress staat bekend om zijn open karakter, de grote...